שירות לקוחות: 050-2465007
   
   
הרצאה לרפואת תדרים בעין המפרץ  |  
   
מדריך להורדה בחינם!
    הדרך המהנה להרגיש נפלא
בגוף בריא וחטוב!
מייל*
שם*
 





 
 



מתכוני Raw Food

דף הבית >> מתכוני Raw Food
עוגת גבינא עם שוקולד  RAW FOOD

תחתית העוגה – במעבד מזון
11/2 כוס קשיו
1/2 כוס תמרים
1 כף סירופ אגבה
1 כף מיץ לימון סחוט
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן קוקוס
קמצוץ מלח
להדק עם הידים בתבנית ולשים בפריזר שיתקשה עד הכנת המלית
המלית - במיקסר VITA MIX עד לקבלת מרקם קרמי לגמרי
2 כוס קשיו מושרה
כוס מים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן קוקוס
1 כף אגבה
קמצוץ מלח
כף מיץ לימון סחוט
להפריד 1/2 מהכמות לקערה בצד,
ולהוסיף ל1/2 כמות במיקסר
3 כפות אבקת קקאו
2 כפות מים (כדי להגיע לאותו מרקם קרמי כמו הוניל)
להוציא מהמקפיא את התחתית
ומעל התחתית לשפוך שכבת הוניל
ולטפטף את שכבת השוקולד
או הפוך - קודם שכבת השוקולד ומעל לטפטף שכבת הוניל
בעזרת קיסם שיניים לעשות צורות של 8 ושל S
להשאיר במקפיא 2.5 שעות




מתכון בהשראת שירלי בר


 

עוגת גבינא עם שוקולד
קובה אגוזים נא

החומרים
  • כוס גרעיני חמניותיש לשטוף היטב
  • 1 / 2 כוס אגוזי מלךספוג 20 דקותלאחר מכן לשטוף היטב
  • 1 / 2 בצל
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית תערובת תבלינים לבשר (חוויאג', פפריקה, כמון – או תערובת לפי הטעם)
  • 1 כפית קינמון
  • כף תמרי רוטב סויה (או לפי הטעם)
  • קמצוץ מלח ים (או לפי הטעם)
  • צנוברים 1/2 כוס
אופן ההכנה:

לשלב את
 כל החומרים במעבד מזון למעט את הצנוברים. מוסיפים צנוברים בסוף ורק לערבב מעט בעיסה.
לעצב לצורות הרצויות ומניחים על גיליון טפלקסמייבשים על 135 שעות 3-4שעותלהפוך ולהסיר גיליון טפלקס.  ליבש בטמפ' 118 עוד שעה או עד שקריספי בצד חיצוני וחמים בפנים.







 

תותים עם שמנת אגוזים מתוקה

החומרים
  • ½ כוס אגוזי קשיו
  • ½ כוס אגוזי מקדמיה לא קלויים
  • מעט תמצית וניל טבעית , מקל  שנף (וניל) טחון (אופציה) 
  • 1-2 כפית סירופ אגבה
  • 1 שמן קוקוס
  • ½ כוס מים
  • מארז תותים
 
אופן ההכנה:
משרים את האגוזים בקערה עם מים כ ½ שעה עד שעה
שופכים את המים ומערבלים את האגוזים עם המים, שמן הקוקוס, הוניל והאגבה בבלנדר מהיר (כמו ויטה מיקס) עד
 עד לקבלת מרקם אחיד, חלק וקצת דליל, מוסיפים מים לפי הצורך.
כדאי לשים במקרר כ 20-30 דקות להוציא ולטבול בהנאה את התותים ובתיאבון.



מתכון מאת ירון אלטון אדרי





תותים עם שמנת אגוזים מתוקה

גלידת בננות ופירות יער

מצרכים
  • 3 בננות קפואות (לקלף לחתוך לרבעים ולהקפיא בשקית)
  • מעט תמצית וניל טבעית , מקל  שנף (וניל) טחון (אופציה) 
  • 2 כפות גדושות פירות יער אחרים קפואים או תות שדה או אסאי
אופן ההכנה:
מערבלים הכל במערבל מהיר (כמו ויטהמיקס) מעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך
 3- 4 מנות 




מתכון מאת ירון אלטון אדרי


 

גלידת בננות ופירות יער


פאטה כבד צמחי
 
מצרכים:
  • 2 כוסות אגוזי פקאן או מלך מושרים
  • 1 בצל גדול קצוץ דק או 2 כפיות א. בצל
  • 3 גבעולי סלרי, קצוצים דק
  • 3 כפיות כמון
  • 1 כפית חוואיג' למרק
  • 2 שיני שום גדולות או כפית אבקת שום
  • 2 כפות רוטב סויה נאמה שויו או 1כפית מלח ים אטלנטי
 
אופן ההכנה:
מעבירים את הפקאנים במעבד מזון עם סכין המתכת לקיצוץ דק. ומוסיפים
את הירקות הקצוצים והתבלינים ביחד עם רוטב סויה נאמה שויו ומעבדים עוד מעט,
עד לקבלת מרקם גושי עדין בדומה לממרח כבד קצוץ.
מקשטים בכמה פקאנים שלמים, עלי ריחן (בזיליקום) ואפשר גם זיתים מגולענים.

מתכון מאת טליה טל

 
 

 

 

 

פאטה כבד צמחי נאה
כדורי לבנא
 
מצרכים:
  • 1 כוס אגוזים קרמיים כמו קשיו או מקדמיה
  • 1 כפית מלח ים אטלנטי או מלח הימאליה
  • 1 כף שמרים תזונתיים
  • 1 קפסולה של חיידקי ביו מסוג ביוטיק או אחר.
  • מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
מעבדים את כל הרכיבים למרקם אחיד באמצעות מעבד מזון או בלנדר
שמים בצנצנת פתוחה ומניחים לזה לתסוס - כל יום בערך יהיה בועות אוויר בתוך הצנצנת - נותנים ערבוב כדי שעוד חמצן יכנס ומאפשרים תסיסה
זה משתבח - גם הטעם וגם המרקם.
צרים באמצעות הידיים כדורים בקוטר של 1.5 סמ' ושמים בצנצנת עם שמן זית-אפשר לגלגל בעירית קצוצה, שום שמיר, קצח , אגוזים , זעתר, בזיליקום  וכד'

אפשר לשמור גם מחוץ למקרר זה פשוט לא מתקלקל!!

מתכון מאת טליה טל

 

 

 

בדורי לבנא צמחי טבעוני

קרקר שמש
 
מצרכים:
  • כוס זרעי פשתן זהובים מושרים לפחות 6 שעות
  • 1 כוס זרעוני חמניות /דלעת מושרים ומונבטים קלות
  • 1 כוס פולפת ירקות מסוגים שונים (גזר, פטרוזיליה, סלרי, קולורבי,
  • קייל, תרד, תפוח עץ וכו')
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 שן שום קצוצה
  • כף נאמה שויו (רוטב סויה) או מלח ים אטלנטי  GROSS SEL* אופציונלי
  • 1 כפית כמון טחון
  • + אפשר להוסיף תיבולים מסוגים שונים ובטעמים שונים כגון: זעתר, עגבניות מיובשות, שמרים תזונתיים, פסטו, קארי, שומשום, קצח וכד'
 
אופן ההכנה:
מעבדים במעבד מזון , שוטחים על מגשיות מייבש המזון ומייבשים תחילה כשעתיים בחום 60 מע' צלסיוס ואחר כך מורידים ל 45 מע' עד ליבוש מלא לפי העובי וההעדפה.
מתכון מאת טליה טל

 

 

 

 

קרקר פשתן טבעונאי

 



 

להעלאת מתכונים טבעונאים משלכם אנא מלאו את הטופס מטה.

 

 
המידע באתר זה אינו מהווה התוויה רפואית או הנחיה רפואית או המלצה לטיפול רפואי זה או אחר

שירות לקוחות :  050-2465007 
    האתר מאובטח בSSL שיתופי






לייבסיטי - בניית אתרים